NIENKE CUSELL, ZANGLES

Nienke Cusell is afkomstig uit Haarlem, en behaalde in 2012 haar Bachelor of Music aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Zingen doet ze sinds haar elfde, en sindsdien wist ze dat ze niks anders wilde doen dan dat.

„Mijn lessen stem ik vooral af op de wensen van mijn leerlingen, maar de balans tussen technisch leren zingen en plezier hebben hou ik altijd aan als rode draad. Ik heb zelf veel stemproblemen gehad, waardoor ik heel erg in zangtechniek ben gedoken en een enorme liefde heb gekregen voor de mogelijkheden die dat me gaf. Maar tegelijkertijd heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om niet uit het oog te verliezen waar het uiteindelijk om gaat: plezier hebben in het bespelen van je instrument. Muziek is emotie; en er is geen instrument zo persoonlijk als je eigen stem. Dat maakt het soms spannend, maar des te mooier.”

„Naast lesgeven sta ik het het liefst op het podium of in een opname studio. Ik ben iemand die altijd veel verschillende projecten doe, maar de constante factor is mijn eigen band Yellow Grass”

(www.yellowgrassmusic.com)