Lars van der Weiden, Drumles

Vanaf mijn twaalfde ben ik begonnen met drummen en ben sindsdien niet gestopt.

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan het conservatorium van Haarlem. Rond 2016-2020 speelde ik zo’n beetje door het hele land met af en toe een optreden of kleine tour elders in Europa.

Vooral met Sweet Mary Jane en the Irrational Library heb ik destijds veel gespeeld. Met de laatste band speel ik nog geregeld. 

Ik besteed in mijn lessen aandacht aan: Techniek, bewust en gericht spelen, op eigen niveau een groove neerzetten en het spelen van songs op elk niveau. Spelplezier staat voorop. Lekker spelen is als doel het allerbelangrijkst. 

Input van de leerling is altijd welkom. Over het algemeen houd ik zelf drummethodes aan en geef daarbij ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling en invulling van de leerling. Zo vind ik het leuk als de leerling zelf met muziek komt en samen uit te zoeken hoe de drumpartij in liedjes werkt. Vaak kom ik ook met oefeningen die passen bij het nummer dat we spelen, waarbij gewerkt wordt aan coördinatie en techniek.