KEVIN SMAL, DRUMLES

Biografie Kevin Smal

Vanaf mijn 8ste begon mijn passie voor de drums met een snare drum en een plankje om mee te oefenen. Maar als snel breide ik uit naar een heel drumstel en begon ik al op jonge leeftijd te spelen in verschillende bandjes. Na de middelbare school begon ik met de MBO opleiding “Uitvoerend Artiest” op het ROC van Amsterdam.

Dit was voor mij een goede vooropleiding voordat ik op het “Concervatorium van Haarlem” ging studeren. Passie voor techniek, rudiments en drummen is voor mij altijd de motivatie geweest om verder te studeren op mijn instrument. Maar tijdens mijn opleidingen heb ik geleerd echt muziek te maken en ben ik gedoken in alle stijlen van de muziek.

Techniek en muzikaliteit zijn daarom ook een belangrijk onderdeel van de drumlessen die ik geef. Ik probeer deze onderdelen altijd met elkaar te verbinden. Hierdoor zijn alle oefeningen die je krijgt meteen toe te passen in de praktijk en zul je nooit met saaie of vervelende oefeningen naar huis gaan.

Mijn passie voor drummen gaat ook verder dan alleen het drumstel.Spelen met percussie instrumenten, elektronische drums en muziek maken met laptop is voor mij net zo belangrijk.

Tijdens mijn drumlessen probeer ik ook van deze middelen gebruik te maken om de leerling zo veel mogelijk te inspireren.