BAS PHAFF, GITAARLES

Van kinds af aan heb ik altijd van muziek gehouden. Op mijn veertiende kon ik een basgitaar lenen en al gauw werd deze ingeruild voor een gitaar. Via het internet leerde ik al snel liedjes spelen en op de middelbare school werd ik gevraagd om in verschillende bandjes te spelen. Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb ik veel verschillende muziekstijlen leren beheersen. Naast elektrische gitaar speel ik ook veel akoestisch en een beetje ukelele. Naast lesgeven treed ik wekelijks op met verschillende artiesten en (cover)bands en ben ik regelmatig in de studio te vinden om gitaarpartijen op te nemen of liedjes te schrijven. MAELAND is mijn eigen band en samen met mijn vriendin hebben het gitaar/zang duo Late Night Serenade en treden regelmatig op in het binnen-en buitenland.

Inmiddels geef ik al bijna 10 jaar les. Naast de nodige techniek-oefeningen, improvisatie, timing- en gehoorontwikkeling vind ik het erg belangrijk dat de lessen leuk en leerzaam zijn. Dit houdt in dat de leerling zelf met input mag komen en/of liedjes kan uitkiezen om te leren spelen. Naast gitaar-en ukelele-les geef ik ook muziektheorie -en solfège als voorbereiding op de toelating voor het conservatorium. 

Naast creativiteit zijn de standaard oefeningen (denk aan techniek en theorie) ook erg belangrijk. Ik probeer een gezonde combinatie te vinden tussen techniek/theorie en creativiteit/spelen in mijn lessen.